Over de HBW

Voorwoord:

Beste lezers,

Jullie hebben allemaal één ding gemeen: een bovenmatige passie voor de zorg. De zorg is een sector die zeer dynamisch is en continu aan verandering onderhevig is. Mede hierdoor is er een grote vraag naar young professionals, zij hebben immers andere kennis die de organisatie kan helpen verder te groeien.

Als student krijg je vaak de vraag: “Wat wil je gaan doen na je studie?”. Het is natuurlijk lastig om dit al vanaf het begin te weten, en om een beeld te hebben van wat jouw droombaan in de toekomst is. Daadwerkelijk weten welke kant je op wilt en wat je gaat doen is zeer belangrijk, zeker omdat er vele ondernemingen op zoek naar studenten die kennis hebben over de gezondheidszorg. Het is van belang dat je een goed beeld hebt van wat er allemaal mogelijk is. Mede om deze reden organiseren wij een business week specifiek gericht op de gezondheidszorg. Vele bedrijven, groot en klein, passeren de revue, van consultancy tot farmaceut en van zorgverzekeraar tot zorginstelling.

De Health Business Week wordt jaarlijks georganiseerd door de Faculty Association share. Het is hét carrière-evenement voor (toekomstige) professionals in de zorg. Wij brengen studenten uit het gehele land, met een interesse in de zorg, en bedrijven met elkaar in contact. Er wordt traditioneel gestart met een openingsevenement waarbij diverse sprekers uit de zorg zich uit zullen spreken over een centraal thema.

Gedurende de rest van de week zullen er diverse mogelijkheden zijn, zoals bedrijfspresentaties, workshops, speed interviews, business cases en informele activiteiten, welke bedrijven en studenten verenigen. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden tot netwerken, zoals speciale netwerkborrels en een bedrijvenlunch. Tijdens deze momenten ontstaan nieuwe connecties en mogelijk zelfs matches. De evenementen tijdens deze week zijn zeer divers en er is voor iedere student wat wils, ongeacht in welke fase van je opleiding je zit.

Nieuwsgierig geworden? Neem je toekomst in je eigen hand en zorg dat je erbij bent! Aan het einde van de week zal je een beter beeld hebben van je carrièremogelijkheden en zal je op de vraag wat jouw ambities zijn niet meer stotterend antwoorden, in plaats daarvan heb jij wellicht je een klinkklaar antwoord klaar.

Ik hoop jullie allemaal te zien in de Health Business Week 2018!

Namens de voltallige HBW-commissie,

Eline Scheer

Voorzitter Health Business Week 2018