Sprekers 2018

Sprekers: Opening Health Business Week

Sprekers: Masterclass ‘De Supermens’

Op woensdag 14 februari zal de Health Business Week officieel worden geopend in Brasserie Zalmhuis door secretaris-generaal Erik Gerritsen. Werner Brouwer zal als dagvoorzitter de opening leiden en de diverse sprekers introduceren. Deze sprekers zullen zich vanuit hun vakgebied uitlaten over het thema ‘Dare to care’. Aansluitend aan de opening is er een borrel om na te praten en samen met de commissie de start van de Health Business Week 2018 te vieren!

 

Heb jij altijd al willen weten hoe het is om binnen drie seconden een levensbedreigend besluit te moeten nemen? Ben jij benieuwd naar de taken van de Koninklijke Landmacht en hun bijdrage aan de (Nederlands) Gezondheidszorg? Luitenant-Kolonel Ted Jansen zal tijdens de opening spreken namens het Ministerie van Defensie en vertellen over zijn ervaringen en visie op het thema ‘Dare to care’. Do you dare to listen?

 

Droom jij van een succesvolle carrière in de Gezondheidszorg, maar weet je niet zo goed welke stappen te ondernemen? Luister naar het inspirerende verhaal van Thierry Aartsen, programmamanager & accountmanager bij Task Force Health Care. Als ondernemer is hij werkzaam bij een organisatie waarbij een tal van bedrijven en organisaties zijn aangesloten die werkzaam zijn in alle gebieden binnen de gezondheidszorgsector. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld is dit innoverende bedrijf actief!

 

Zorgfuturist eHealth bij zorginnovatiebedrijf FocusCura en alumnus van het ontwikkeltraject Talent for Care. Het is de wens van Ruben de Neef om de toekomst van de zorg met lef te vormen. Eerder deed hij daarvoor onderzoek naar de toekomst van wearables en mogelijkheden in de eerste en tweedelijnszorg. Momenteel helpt hij artsen en zorgorganisaties bij het opzetten van hun virtuele kliniek door het in co-creatie ontwikkelen van nieuwe manieren van zorg.

Ervaar jij sociale druk? Ben je benieuwd naar wat de medische technologie ons in de toekomst allemaal nog gaat en kan brengen? Zie je soms tijdens je studie door de bomen het bos niet meer? Hoe oud zou je maximaal willen worden? Tijdens een interactieve masterclass over ‘De Supermens’ op 21 februari gaat Jeroen Postma met verschillende sprekers hierover in gesprek. Deze sprekers zullen zich vanuit hun visie uitlaten over het psychologische en medisch technologische perspectief rondom de ‘Supermens.

 

Peter Joosten MSc heeft aan de Rijksuniversiteit Groningen Bedrijfskunde en Journalistiek gestudeerd. Hij is eigenaar van de succesvolle blogs ProjectLeven.nl en PeterJoosten.net, waar hij wekelijks schrijft en vlogt over biohacking, quantified self, technologie en gezondheid. Daarnaast is hij spreker, adviseur en trendwatcher bij de diverse bedrijven en instellingen. In zijn populaire podcast de Project Leven Show (iTunes top 100) interviewt hij verschillende experts op het gebied van leefstijl, technologische ontwikkelingen en de impact daarvan. Hij wordt regelmatig geïnterviewd voor televisieprogramma’s (Valerio4ever en Galileo), kranten (Trouw, Volkskrant, de Correspondent), radio (BNR Nieuwsradio) en magazines (Runners World en Men’s Health) over deze onderwerpen.

www.peterjoosten.net

 

Doen wat daadwerkelijk bij jou past, waar je van binnen blij van wordt én op jouw voorwaarden, dát is de manier om uit een burn-out te komen en te blijven! Eind 2010 kreeg Kirsten Nelis een burn-out. Nu zet ze haar ervaring professioneel in: van uitgebluste werknemer naar vlammende ondernemer, dat is mijn verhaal in een notendop. Haar proces, ervaring en het beste uit de afgelopen 7 jaar aan relevante opleidingen, workshops, coaching en trainingen gevat in één methode. Haar methode besteedt aandacht aan hoofd, hart en lichaam en biedt concrete handvatten en is direct toepasbaar.

 

Hannes Leroy is een assistent-professor aan de Rotterdam School of Management. Hij is geïnteresseerd in het concept van de ideale mens en zal hier meer over vertellen vanuit de hoek van leiderschap. Hoe hoger je opklimt in de organisatie, hoe meer van je wordt verwacht. Hij zal vertellen over hoe ze bij RSM studenten als toekomstige manager daarop proberen voor te bereiden. Daarnaast meet hij zijn eigen stressniveau via zijn smartwatch; een uitvinding of toch niet?

 

Emma Westermann studeerde Theater-, Film- en Televisiewetenschap aan de Universiteit van Utrecht en mag zich sinds 2006 Master of the Arts noemen. In 2008 debuteerde zij als documentairemaker met Jan Mesdag zingt Brel (Dyzlo Film, 59 min) die in premiere ging tijdens het Nederlands Film Festival. Deze film won de Publieksprijs Roze Filmdagen 2009. In 2011 volgde de documentaire Generatie Nooitgenoeg (Dyzlo Film, 46 min), waaromheen Emma in samenwerking met mediator Aik Kramer en psycholoog Thijs Launspach (auteurs ‘Quarterlife’) diverse events en workshops organiseerde. Deze samenwerking resulteerde in 2017 in het boek Het Millennial Manifest (Valkhof Pers).

Flexwerk, tinder-dates en bingewatchen… Welkom in de wereld van de millennial! Als we alle selfies mogen geloven gaat het geweldig met de millennials. Deze generatie is ambitieus, super-sociaal en schijnbaar 24/7 gelukkig. Maar achter die blinkende buitenkant gaat ook onzekerheid schuil. Want hoe kunnen zij voldoen aan hun eigen torenhoge verwachtingen? “Het boek is geschreven voor iedereen die de druk voelt om gelukkig én succesvol te zijn. Om de juiste keuzes te maken en niet te falen. Het is tijd om de druk van de ketel te halen. En daarvoor moeten we als generatie anders gaan denken.”

 

Jorieke van Noorloos is student op de School voor Journalistiek in Utrecht. In heden en verleden schreef zij voor Scholieren.com, 7Days en NU.nl. Niet meer willen. Uitgeput zijn. Depressief. Paniekaanvallen. Slaapproblemen. Het is zomaar een greep uit de symptomen van een burn-out. Het overkwam Jorieke in februari 2013, toen zij net 18 jaar was geworden. Steeds meer jongeren raken burn-out. Dat blijkt uit een in april 2013 uitgekomen onderzoek van SKB Onderzoek & Advies. Dit bericht werd al gauw door de media opgepikt. Want hoe kan het dat zoveel jongeren burn-out of overspannen raken? In tijdschriften, kranten en televisie-uitzendingen werd er dan ook veel over deze vraag gediscussieerd, vooral over scholieren en studenten onder de 25 jaar. Wat Jorieke alleen mateloos irriteert: iedereen praat óver deze groep, maar er wordt te weinig mét deze groep gepraat. En dat doet zij op haar blog dus wél.